• Shkruan Mehmet Kraja: Turpi

  • September 30, 2018 16:31

  Mirëpo, këtu del një rrethanë pak e ngatërruar: turpi është vlerë morale, që domethënë se, për ta ndjerë, duhet të jesh i prirë nga vlerat civilizuese dhe ta pranosh një kod eti...

 • Bashkohu në koalicionin për paqe

  • September 30, 2018 09:31

  Munde frikën. A e ëndërron jetën derisa jeton vdekjen? A e ëndërron paqen derisa jeton luftën? Kur zgjohesh, kur del në dritare...

 • Ndarja etnike nuk është zgjidhje për Ballkanin

  • September 29, 2018 22:00

  Analiza e Philippe Martinez mbi « shthurrjet jugoslave » (në « Le Monde » e 19 majit), vë në pah disa probleme të theksuara që cilësojnë situatën politike dhe ekonomike në hapës...

 • ​Ka mbetur kush që e do këtë vend?!

  • September 29, 2018 22:00

  Nuk ka mbetur injorant i këtij nënqielli e lërë më dikush me ndërgjegje që ende i frymon e që nuk e ka kuptuar se sa larg kemi shkuar në theqafje, si shoqëri. Jo vetëm pse këtu...

 • Trump-i nuk mund ta neutralizojë lehtë Woodward-in

  • September 29, 2018 22:00

  Presidenti Trump dhe aleatët e tij po zhvillojnë një sulm publik ndaj librit më të ri të Bob Woodward-it, por le ta themi qartë, ky i fundit nuk është Omarosa (sh. i përkthyesit...

 • Ekipi misterioz i Ramushit

  • September 29, 2018 22:00

  Në prill të këtij viti Qeveria e Kosovës miratoi një platformë nëpërmjet të cilës u përpoq ta autorizojë presidentin Hashim Thaçi që të negociojë dhe arrijë marrëveshje me Serbi...

 • Kujdes nga Presidenti i Trojës

  • September 29, 2018 22:00

  Në procese të komplikuara gjyqësore, kur krimi I kryer është në nivele të përsosshmërisë, pa gjurmë gishtash, pa dëshmitarë, pa video incizime, me fjalë të tjera pa shumë fakte,...

 • Dy rrugët e shtetit

  • September 29, 2018 22:00

  Pritet vjeshtë e nxehtë në politikën kosovare. Opozita ka paralajmëruar një kundërshtim të ashpër të ideve të Presidentit Thaçi për korrigjimin e kufijve me Serbinë, si zgjidhje...

 • Serbia, faktori kyç i destabilizimit të Ballkanit

  • September 29, 2018 22:00

  Ndonëse nga shkatërrimi i Jugosllavisë kanë kaluar thuajse 30 vjet, rajoni ende nuk është konsoliduar, gjë që e bën atë të lëndueshëm. Kësaj në masë të madhe i kontribuon edhe k...