• Leksionet e humbura të Luftës së Parë Botërore

  • November 26, 2018 10:31

  Kanë kaluar 100 vjet që kur përfundoi Lufta e Parë Botërore dhe njëqindvjetori u përkujtua këtë muaj me fanfara të mëdha në Australi, Kanada, Francë dhe në Mbretërinë e Bashkuar...

 • E vërteta dhe virtyti në epokën Trump

  • November 26, 2018 10:31

  E mbani mend kohën, kur e vërteta ishte thjesht një fjalë tjetër pa asnjë domethënie të veçantë? Këto ditë është vetëm një fjalë tjetër, për t’i dhënë më shumë para Donald Trump...

 • Thaçi fillikat

  • November 25, 2018 18:31

  Siç shihet, atë veprim të Qeverisë, Thaçi nuk e përjetoi si revoltë normale ndaj shtetit serb, i cili merret në mënyrë armiqësore me demontimin e shtetit të Kosovës, por Thaçi l...

 • Taksa s’mund të jetë reciprocitet

  • November 24, 2018 19:00

  I. Në luftë sillu kanibal, në “paqe” aktroje Prometheun, viktimën perëndimallkuar që me zjarr përjetshëm i dogji modestinë njeriut. Kriminologu gjerman Hans von Hentig...

 • Konflikti global në një epokë të re të ekstremeve

  • November 23, 2018 14:00

  Historiani, tani i ndjerë, Eric Hobsbawm, e përshkroi shekullin e njëzetë si “epoka e ekstremeve”, në të cilën socializmi shtetëror çoi në gulag; kapitalizmi liberal çoi në depr...

 • Tri leksionet e Luftës së Madhe

  • November 22, 2018 11:00

  Njëmbëdhjetë nëntori shënoi 100 vjetorin e fundit të Luftës së Parë Botërore – “Luftës së Madhe”, luftës që supozohej t’i jepte fund të gjitha luftërave, siç shpresonin shumë nj...

 • Padrejtësi të një drejtësie të padrejtë

  • November 21, 2018 17:31

  Vrasja mizore dhe zhdukja misterioze e trupit të gazetarit disident Jamal Khashoggi po trazon, me të drejtë, opinion ndërkombëtar gjithandej dhe, si rezultat, me sa duket, rasti...