• Shteti që të dhunon

  • October 19, 2018 09:31

  Vasfije Krasniqi-Goodman u dekorua të enjten nga presidenti Hashim Thaçi me medaljen për guxim e trimëri por, më shumë se për të tilla nderime, ajo ka nevojë për drejtësi. Ajo,...

 • Rama nuk ofendon gazetarët, fyen të vërtetën

  • October 18, 2018 09:00

  Pasi po shikoja kolazhin e përgatitur nga Lapsi.al me lumin e padurueshëm të fyerjeve, akuzave, britmave dhe shpërthimeve që Edi Rama derdhi të martën në mbrëmje ndaj katër gaze...

 • Gjermania drejt një “Ostpolitike” të re?

  • October 17, 2018 09:31

  Gjatë 2 dekadave të fundit, politika e jashtme gjermane ka ecur në 2 drejtime:disa aktorë kryesorë kanë parë nga Perëndimi dhe kryesisht Amerika, ndërsa të tjerët nga Lindja dre...

 • Dita e Kolombit, si “ditëlindja” e globalizimit

  • October 16, 2018 09:31

  Globalizimi filloi realisht që në vitin 1492. Është e vërtetë që për mijëra vjet përpara atij viti, kishte pasur kontakte të ndërprera midis pjesëve të largëta të botës. Por ndë...

 • Film patriotik

  • October 16, 2018 09:31

  I dashur Mustafa,Që ta dish ti, ne këtyre ditëve po merremi edhe me raportin mes artit dhe politikës. Në kuptimin nëse ekziston teatër (i angazhuar) politikisht, ose sa ësht...