• Liberalizimi i rrenës

  • October 31, 2018 10:00

  Ishte dita e fundit e nëntorit, e viti 2010, kur Hashim Thaçi po jepte një premtim elektoral. Po thoshte se nën qeverisjen e tij kosovarët do të lëviznin pa viza brenda 15 muajs...

 • Letrat e Obamës dhe deliret e Trumpit

  • October 31, 2018 10:00

  Kur ka qenë herë e fundit që je ulur dhe ke shkruar letër? Nuk e kam fjalën për ndonjë email apo mesazh. Nuk do të llogarisja as një mesazh që i dikton një makinerie apo një asi...

 • Politikanë vrasës

  • October 30, 2018 10:31

  “Askush nuk do të më shpëtojë nga ky prift ngatërrestar?” pyeti Henri II ndërsa nxiti vrasjen e Kryepeshkopit të Kanterbërit, Thomas Becket, në vitin 1170. Gjatë shekujve, presi...

 • Kosovocentrizmi si atitudë!

  • October 28, 2018 19:31

  Të gjitha ato përpjekje kanë shërbyer si paralojë që më vonë do të dërgonte drejt përballjes së fundme, ku sipas tyre në një moment të favorshëm, do zgjidhej një herë e mirë kon...

 • Europa Qendrore e Lindore dhe lufta e ftohtë e re

  • October 28, 2018 17:00

  Presidenti i SHBA-së Donald Trump do të dalë nga marrëveshja e vitit 1987 me Moskën për tërheqjen e të gjitha raketave me rreze të mesme veprimi. Duket sikur vitet 1980 të sheku...

 • Ekuivalenti akademik i listave të veteranëve

  • October 27, 2018 14:00

  Tezave të mia, për kotësinë e Fjalorit të printuar enciklopedik të Kosovës, Kraja u përgjigjet me tezën për hipokrizinë time, e cila, sipas tij, e bën të paqëndrueshëm dhe të pa...

 • 4 D-të e Daqiqit: Dekonspirimi i Doktrinës!

  • October 27, 2018 09:31

  Kokat e propagandës malinje serbe ishin mobilizuar, mjetet multi-milionëshe financiare u ndanë, diplomacia e mediat u vënë në shërbim, ndërsa inteligjencia në veprim....

 • Kosova në pokerin e “Lindje-Perëndimit"

  • October 27, 2018 09:31

  Ish ambasadori i SHBA-ve në Beograd dhe drejtori aktual i Institutit “Lindje-Perëndim”. Kameron Manteri, del të jetë ideatori i shkëmbimit të territoreve ndërmjet Serbisë e Koso...