• Lufta e Re e Ftohtë

  • November 06, 2018 10:31

  Ka gjithmonë një grumbull trupash në vendngjarjet e masakrave. Pavarësisht nëse ndodh në një sinagogë, kishë, klub nate apo shkollë, ekziston gjithnjë një apo më shumë armë, me...

 • Në kryeministri ka pllakosur paniku

  • November 03, 2018 13:00

  Ne të gjithë mund të qeshim më ato që kumton “qytetari dixhital” i Berishës – dhe ai vetë, na ka dhënë mëse një rast për këtë-; ne si shumëkush mund të jemi skajshmërisht mosbes...

 • Mbi-pesha e ngarkuar e një botimi

  • November 01, 2018 16:00

  Botimi i “Fjalorit Enciklopedik të Kosovës”, më në fund inicioi një debat aq të munguar intelektual në shoqërinë tonë, të dominuar nga temat e “mëdha” për: kufijtë e territoret;...

 • Pafuqia e më të plotfuqishmit

  • November 01, 2018 10:31

  Debati i përgjithshëm vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara është një nga ngjarjet më të rëndësishme në kalendarin diplomatik ndërkombëtar. Si zakonisht, ta...

 • A do ta fundosë Italia Europën

  • November 01, 2018 10:31

  Pavarësisht trazirave politike dhe rreziqeve që po lindin në nivel global, eurozona ka pasur dy vjet rritje të fuqishme ekonomike, të paktën nga standardet e saj historikisht zh...

 • Profesori

  • October 31, 2018 16:31

  Ky shkrim nuk ka për qëllim të zbukurojë gjendjen politike dhe vendin e fundit të shqiptarëve në Europë, por vetëm të shquajë shkaktarët historikë të shpërfillur në artikullin e...