• Historia e një gryke dhe vizita e Vuçiqit

  • September 29, 2018 22:00

  Në mbrëmjen e 8 shtatorit, kur një grup qytetarësh të Skenderajt vendosën ta ndalojnë kalimin nëpër Drenicë të Presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, të gjithë e dinin se ku...

 • Natyra tiranike e nacionalizmit

  • September 29, 2018 22:00

  Përgjatë gjithë historisë, nacionalizmi, i përcaktuar si besnikëri dhe përkushtim ndaj kombit, ka qenë mjet i zgjuar i qeverisë për të prodhuar pëlqyeshmëri nga popullata. Pavar...

 • Popull i zgjedhur?!

  • September 29, 2018 22:00

  Do të doja të takoja përfaqësuesit e asaj shumice absolute, përcaktuese, arrogante dhe patronizuese që rezulton nga sondazhi i fundit i Haaretz dhe t’i pyes: Me gjithë mend e ke...

 • Hipokrizia e Ramës në luftën me mediat

  • September 29, 2018 22:00

  Fabula e Ramës tashmë është e njohur: “PD-ja thotë që unë jam hajut. Unë them që jam burrë i ndershëm. Cili e ka forcën, detyrimin, moralin për të parë nga peshon e vërteta??? N...

 • BE-ja po e toleron glorifikuesin e Millosheviqit

  • September 29, 2018 22:00

  Ishte për marre reagimi i BE-së ndaj deklaratave të Presidentit serb Aleksandar Vuçiq, që e çonte në qiell shefin e vet Sllobodan Millosheviq si ‘lider të madh serb me qëllimet...

 • Nuk na fyeu Vuçiqi, por këta tanët

  • September 29, 2018 22:00

  Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiq zgjodhi digën e Liqenit të Gazivodës në veri të vendit për të treguar se cili ishte qëllimi i vizitës së tij në Kosovë, si dhe për të bërë...