• Në kryeministri ka pllakosur paniku

  • November 03, 2018 13:00

  Ne të gjithë mund të qeshim më ato që kumton “qytetari dixhital” i Berishës – dhe ai vetë, na ka dhënë mëse një rast për këtë-; ne si shumëkush mund të jemi skajshmërisht mosbes...

 • Mbi-pesha e ngarkuar e një botimi

  • November 01, 2018 16:00

  Botimi i “Fjalorit Enciklopedik të Kosovës”, më në fund inicioi një debat aq të munguar intelektual në shoqërinë tonë, të dominuar nga temat e “mëdha” për: kufijtë e territoret;...

 • Pafuqia e më të plotfuqishmit

  • November 01, 2018 10:31

  Debati i përgjithshëm vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara është një nga ngjarjet më të rëndësishme në kalendarin diplomatik ndërkombëtar. Si zakonisht, ta...

 • A do ta fundosë Italia Europën

  • November 01, 2018 10:31

  Pavarësisht trazirave politike dhe rreziqeve që po lindin në nivel global, eurozona ka pasur dy vjet rritje të fuqishme ekonomike, të paktën nga standardet e saj historikisht zh...

 • Profesori

  • October 31, 2018 16:31

  Ky shkrim nuk ka për qëllim të zbukurojë gjendjen politike dhe vendin e fundit të shqiptarëve në Europë, por vetëm të shquajë shkaktarët historikë të shpërfillur në artikullin e...

 • Liberalizimi i rrenës

  • October 31, 2018 10:00

  Ishte dita e fundit e nëntorit, e viti 2010, kur Hashim Thaçi po jepte një premtim elektoral. Po thoshte se nën qeverisjen e tij kosovarët do të lëviznin pa viza brenda 15 muajs...

 • Letrat e Obamës dhe deliret e Trumpit

  • October 31, 2018 10:00

  Kur ka qenë herë e fundit që je ulur dhe ke shkruar letër? Nuk e kam fjalën për ndonjë email apo mesazh. Nuk do të llogarisja as një mesazh që i dikton një makinerie apo një asi...

 • Politikanë vrasës

  • October 30, 2018 10:31

  “Askush nuk do të më shpëtojë nga ky prift ngatërrestar?” pyeti Henri II ndërsa nxiti vrasjen e Kryepeshkopit të Kanterbërit, Thomas Becket, në vitin 1170. Gjatë shekujve, presi...