• Dhjetë leksione nga rënia e Romës së Lashtë

  • September 29, 2018 22:00

  Çdo perandori bie herët a vonë. Nuk ka asnjë mënyrë për ta ndaluar këtë. E vetmja gjë që mund të bëjmë, është të kontrollojmë është se si ndodh. Shembja e Perandorisë Romake të...

 • Të kujt janë amerikanët?

  • September 29, 2018 22:00

  I dashur Mustafa,  Ju më shkruanit se shqiptarët nuk janë më të sigurt në mbështetjen pa rezerva të amerikanëve, dhe se kufijtë serbo-shqiptarë nuk janë më temë-tabu. Ja...

 • Pse teknologjia favorizon tiraninë

  • September 29, 2018 22:00

  Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje të parë të vetëkuptueshme dhe të pakthyeshme. Por këto ideale, janë shumë më t...

 • Nacionalistët e Europës po marshojnë

  • September 29, 2018 22:00

  Takimi i javës së kaluar midis Viktor Orban dhe Mateo Salvinit, ishte më shumë se sa vetëm fillimi i një miqësie të bukur. Partneriteti anti-emigracion, i formuar nga kryeminist...

 • A sjell paqe ndryshimi i kufijve Kosovë-Serbi

  • September 29, 2018 22:00

  Muajin e kaluar, këshilltari i sigurisë kombëtare, John Bolton tha se, Shtetet e Bashkuara “nuk do të qëndronin në krye” të një marrëveshjeje shkëmbimi territorial midis Serbisë...

 • Historia e një gryke dhe vizita e Vuçiqit

  • September 29, 2018 22:00

  Në mbrëmjen e 8 shtatorit, kur një grup qytetarësh të Skenderajt vendosën ta ndalojnë kalimin nëpër Drenicë të Presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, të gjithë e dinin se ku...

 • Natyra tiranike e nacionalizmit

  • September 29, 2018 22:00

  Përgjatë gjithë historisë, nacionalizmi, i përcaktuar si besnikëri dhe përkushtim ndaj kombit, ka qenë mjet i zgjuar i qeverisë për të prodhuar pëlqyeshmëri nga popullata. Pavar...