Revista e famshme “News Growl” shkruan për Vlora Çitakun: Ambasadorja më me stil në Uashington

  • January 12, 2019 00:00
  • Rozë

Revista e famshme “News Growl“, e ka cilësuar ambasadoren kosovare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitakun, si ambasadoren më me stil në Uashington.

“Në botën e diplomacisë globale, përshtypjet e para numërohen. A ka dikush në trupin diplomatik të Uashingtonit stilin aq unik sa Vlora Çitaku?”, me këto fjalë nis shkrimin revista “News Growl”.

Sipas revistës në fjalë, Vlora i kishte thënë dikur një gazetari se po shpresonte të kapërcente stereotipin që të gjithë politikanët në Kosovë duhet të jenë të moshuar, dhe kryesisht meshkuj.

View this post on Instagram

Serving as a member of the junior board of the Washington Performing Arts has been one of the most enriching experiences for me as the Ambassador of Kosovo in DC. As I was interviewed today for the documentary about Washington Performing Arts 50th Birthday, I shared the experience of Kosovo, and the power of the art to transform societies and break taboos; we had a song about the survivors of the sexual violence in Kosovo, long before we had a debate in the Parliament about it. #Art #Power

A post shared by Vlora Çitaku (@vcitaku) on Jan 26, 2018 at 10:30am PST

“E gjallë, magjepsëse dhe dinamike, Çitaku ka bërë një rrugë të gjatë që kur ishte refugjate si adoleshente gjatë Luftës së Kosovës”, janë disa nga fjalët me të cilat “News Growl” e përshkruan ambasadoren Çitaku.

“Marrëdhëniet me Amerikën janë veçanërisht të rëndësishme për kosavarët për shkak të rolit të rëndësishëm që Ushtria Amerikane luajti në dhënien fund të luftës së Kosovës”, citohet në artikullin e revistës.

View this post on Instagram

With @atifetejahjaga after a busy&fruitful day in DC! #womenpower

A post shared by Vlora Çitaku (@vcitaku) on Apr 9, 2018 at 1:46pm PDT

Shkrimi vazhdon me një deklaratë të vet Vlorës, e cila është shprehur se një të ardhme të tillë nuk e kishte imagjinuar kurrë.

“Nëse dikush do të më kishte thënë 18 vjet më parë, gjatë kohës kur unë isha refugjate, se një ditë unë do të bëhesha ambasadore, nuk do ta kisha imagjinuar se kjo mund të ndodhte me të vërtetë”, është shprehur Çitaku.

View this post on Instagram

Me shoqen, kolegen, motrën

Loading...