Përshpejtohet procesi i shkrirjes së akujve, alarmohen shkenctarët

  • December 07, 2018 07:00
  • Lajme

 

Studimi, i botuar të enjten në revistën shkencore Nature, tregoi se humbja e akullit të Grenlandës u përshpejtua me shpejtësi gjatë dy dekadave të fundit, pasi kishin mbetur relativisht të qëndrueshëm që nga agimi i Revolucionit Industrial në mesin e viteve 1800.
 
Shkencarët zbuluan se sot fletët e akullit të Grenlandës po shkrihen me një normë 50% më të lartë se nivelet paraindustrial dhe 33% mbi nivelet e shekullit të 20-të.

Loading...