• Seferis, nobelisti i parë grek dhe Shqipëria

    • December 10, 2018 10:31

    Më 10 dhjetor 1963, Akademia Suedeze do t’i akordojë për herë të parë Jorgos Seferisit Çmimin Nobel për Letërsi. Ndër shkrimtarët kandidatë për Nobel ishin emra shumë të fortë s...

  • Heshtje më e rëndë se plumbi

    • December 07, 2018 10:31

    (Mbi debatin e hapur për çmimin Kult për letërsinë 2018) Konkurset letrare janë të lashta sa vetë letërsia. Të parat konkurse datojnë gjatë festivaleve të organizuara kry...