• Interpretimi i modernitetit për shqiptarët

  • December 16, 2018 20:31

  Natyrisht, për këtë ngjarje shprese, duhet ta falënderojmë Astrit Salihun, i cili brenda një harku kohor prej dhjetë vitesh, i solli kulturës shqiptare dy vepra filozofike, të n...

 • Dema të zemëruar në arenë

  • December 12, 2018 11:00

  Ndër gjërat e vetme të  mira që  sjellin kohërat e vështira të  shtypjes, është  ai  lloj solidariteti konspirativ  intelektual i krijuesve, për të  cilin flasin Solxhenicini dh...

 • Ndërthurja e zhanreve dhe e poetikave romanore

  • December 11, 2018 13:00

  Romani polifonik “E zeza dhe e kuqja” i Mehmet Krajës është një sintezë zhnresh, që është edhe përcaktues edhe i stilit të tij, të zhvilluar e pasuruar në vite. Në të janë ndërt...

 • Opera “Ana dhe Zefi”, sont enë Kino ARMATA

  • December 10, 2018 13:00

  Anne Frank vdiq në kampin e përqëndrimit Bergen-Belsen. Zef, një djalë shqiptar i ditëve tona, është viktimë e një hakmarrjeje. Ata takohen me njëri-tjetrin në parajsë ku zbuloj...