• A janë Histori kujtimet tona

  • October 10, 2018 11:00

  Iniciuar në vitin 2003 nga Ministria e Kulturës e Kosovës për të promovuar artistët vizual në Kosovë, Ekspozita e Çmimit Muslim Mulliqi është ekspozita më e rëndësishme për arte...

 • Monografi me vlera të veçanta

  • October 08, 2018 09:31

  Monografia Abdurrahim Buza, hartuar nga Prof. Tahir Emra, Anëtar i Rregultë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, mbi jetën dhe krijimtarinë artistike pikturale të doa...

 • “Thundra” së shpejti para publikut

  • October 06, 2018 18:00

  Filmi i shkurtër “Thundra” pasqyron ditët e para të pasluftës në Kosovë, në mënyre të veçante i trajton përfituesit e luftës që pas përfundimit të luftës në emër te UÇK-se dhe n...