• Botohet numri i katërt i revistës “Akademia”

  • December 26, 2018 10:00

  Numri i katërt i revistës për kulturë, gjuhë dhe media, “Akademia”, të cilën e boton shtëpia botuese “Armagedoni”, sot ka dalë nga shtypi. Sipas programit të saj të botimit, num...

 • Dy premiera kosovare në Stamboll

  • December 24, 2018 11:00

  Të enjtën, me 27 dhjetor, Teatri Shtetëror në Stamboll do të shfaqë premierën turke të dramës “Peer Gynti nga Kosova” (Kosovali Peer Gynt), të Nezirajt, regjinë e së cilës e ka...

 • Për filmin “Dita zë fill” të Gentian Koçit

  • December 21, 2018 13:31

  Gentian Koçi, regjisori shqiptar, fitues çmimesh tek filmi i shkurtër dhe për dokumentarë, hap dyert e kinemasë së filmit artistik, të gjatë. Me dekor kryeqytetin shqiptar të di...