• Gjenden vepra të panjohura të Pikasos

  • January 04, 2019 10:31

  Gjatë viteve 1970, perandoresha e Iranit, nxiti hapjen e një muzeu të artit modern. Në vitin 1979, kur ajo dhe bashkëshorti u arratisën nga vendi për shkak të demonstrative popu...

 • Disa arsye pse leximi i bën mirë trurit

  • January 03, 2019 13:31

  Na ndihmon të bëhemi më emotivë, por mund të ndodhë dhe që të mendojmë se kemi përjetuar ndjenja dhe eksperienca që në fakt vetëm i kemi lexuar. E besoni? Ky është një studim i...

 • Ekrem Kryeziu - Dramë që të prek thellë

  • January 03, 2019 12:31

  Me inaugurimin e kësaj salle u hap edhe një dritare, që frymëmarrjes teatrore në Kosovë, t’ i shtohet fuqia. Me këtë hap, Kolegji AAB po bëhet jo vetëm qerthull i dijes po edhe...

 • Del numri i tretë i revistës Jeta e Re

  • December 31, 2018 11:00

  Kështu, në njoftimin për këtë numër, tregohet se ai fillon me një shënim biobibliografik për Arapin dhe vazhdon me shkrimin e poetit dhe të studiuesit Basri Çapriqi me titullin...

 • LULZIM TAFA POETI QË REFUZON ADORNON

  • December 29, 2018 10:31

  Në fjalimin e tij (1982), me rastin e ndarjes së Çmimit Nobel , Gabriel García Márquez e ka prekur problematikën e raporteve gjithë kohore të artit dhe të botës reale, duke vëre...

 • ​Vdes shkrimtari Amos Oz

  • December 28, 2018 15:00

  “Faleminderit për të gjithë ata që e kanë dashur” ka shkruar në Twitter, Fania Oz- Salzberger. Veprat e Amos Oz janë botuar në 45 gjuhë në 47 vende të botës dhe ka marrë...