• Eugen Uricaru fiton çmimin e madh “Balkanika”

  • December 17, 2018 10:31

  Vepra e tij “Legjenda e vetmisë”, u nominua si një nga tre romanet më të mirë të Ballkanit”, shkruan botuesja Irena Toçi, e pranishme në ceremoninë që u mbajt në Bukuresht. Në g...

 • Lleshanaku, kandidate për “Pen Amerika 2019”

  • December 16, 2018 20:31

  Libri është botuar nga Bloodaxe dhe është një përmbledhje në anglisht e dy librave të botuar në origjinal nga shtëpia botuese OMBRA GVG: “Pothuajse dje” (2012), dhe “Homo Antarc...

 • Interpretimi i modernitetit për shqiptarët

  • December 16, 2018 20:31

  Natyrisht, për këtë ngjarje shprese, duhet ta falënderojmë Astrit Salihun, i cili brenda një harku kohor prej dhjetë vitesh, i solli kulturës shqiptare dy vepra filozofike, të n...

 • Dema të zemëruar në arenë

  • December 12, 2018 11:00

  Ndër gjërat e vetme të  mira që  sjellin kohërat e vështira të  shtypjes, është  ai  lloj solidariteti konspirativ  intelektual i krijuesve, për të  cilin flasin Solxhenicini dh...