• Dy premiera kosovare në Stamboll

  • December 24, 2018 11:00

  Të enjtën, me 27 dhjetor, Teatri Shtetëror në Stamboll do të shfaqë premierën turke të dramës “Peer Gynti nga Kosova” (Kosovali Peer Gynt), të Nezirajt, regjinë e së cilës e ka...

 • Për filmin “Dita zë fill” të Gentian Koçit

  • December 21, 2018 13:31

  Gentian Koçi, regjisori shqiptar, fitues çmimesh tek filmi i shkurtër dhe për dokumentarë, hap dyert e kinemasë së filmit artistik, të gjatë. Me dekor kryeqytetin shqiptar të di...

 • Ndahen Çmimet Kombëtare për Letërsinë 2017

  • December 20, 2018 10:31

  Janë ndarë Çmimet kombëtare për letërsinë 2017. Vepra më e mirë letrare për vitin 2017 është vlerësuar “Sonatë për gruan e një tjetri” e shkrimtarit Henrik Spiro Gjoka.  ...

 • Nesër promovohet libri për heroin Jetë Hasani

  • December 19, 2018 19:31

  Në manifestim kanë paralajmruar prezencen Ministra dhe deputet e dretjues institucional të Republikës së Kosovës. Ndryshe Jetë Hasani ishte Komandanti i njësive të para t...

 • Një histori e tmerrshme dhe e panjohur

  • December 18, 2018 11:00

  Nga fundi i vitit 1932 në mesin e 1933 Bashkimi Sovjetik, i udhëhequr nga Josif Stalini, përjetoi një zi të tmerrshme buke, që i detyrohej parasëgjithash politikës katastrofike...

 • Territoret e sunduesve në librin e Kadaresë

  • December 18, 2018 11:00

  Libri i fundit i Ismail Kadaresë, “Kur sunduesit grinden” me nëntitull “Rreth misterit të telefonimit Stalin-Pasternak” ka tërheqjen e një thrilleri dhe lexohet me një frymë. Du...