Nuk ju pëlqejnë flokët tuaja? Këto janë GABIMET që bëni çdo ditë, mos i bëni më KURRË!

  • October 12, 2018 08:32
  • Fun

Bukuria përbëhet nga shumë gjëra.

Por njëra nga këto është thelbësorja: flokër. Nqs ato mbahen mirë luajnë një rol kyç në krijimin e një imazhi unik dhe tërheqës.

Disa nga gabimet që bëni dhe ndikojnë në mos mbajtjen e mirë të flokëve janë:

1-Zgjedhja e shampoos së gabuar: Zgjedhja e shampos është vendimtare për kujdesin e flokëve. Për të shmangur pasojat e dëmshme, sigurohuni që shampo i përshtatet llojit tuaj të flokëve.

2- Kur I lani flokët shumë shpesh ose shumë rrallë: Nëse flokët tuaj janë të yndyrshëm, është e këshillueshme që të lani flokët një herë çdo 1-2 ditë. Në të kundërt mund ti lani një herë në 3-4ditë.

3-Përdorimi I gabuar I shampos: Varet nga gjatësie e flokëve tuaj. Mos përdorni më shumë se sa duhet! Çdo gjë e tepërt është e gabuar.

4-Temperatura e gabuar e ujit: Shumë njerëz përdorin ujë tepër të nxehtë kur lajnë flokët e tyre.

Ky është një gabim serioz. Uji i nxehtë heq bojën nga flokët e lyer dhe aktivizon gjëndrat që prodhojnë vaj, sipas living. Idealja do të ishte të përdornit ujë të ngrohtë ose të vakët – kjo do të ndihmojë në zbutjen e sekrecioneve të gjëndrave të vajit, largimin e papastërtisë dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut.

Loading...